U bent hier
De kleine wereld van
Weblogs
http://www.jeroensprenger.nl/weblogs.html

© 2013 De kleine wereld van

Weblogs

Door het werk voor de Stichting Herstelling ben ik enkele malen in de gelegenheid geweest Suriname te bezoeken. Suriname is in dit geval een groot woord. Want als je op de kaart kijkt dan kom ik niet veel verder dan een ruime cirkel om Paramaribo. Pak de kaart erbij en u zult zien dat Suriname echt wel wat groter is. Maar tijdens de bezoeken aan Suriname hou ik bijna dagelijks een weblog bij. Hier vindt u de twee series van de bezoeken van 2007, de eerste in januari, de tweede in november. In januari 2007 spreek ik van Nieuwe impulsen, in november kan ik al schrijven Nieuwe concrete resultaten!

In november 2008, een jaartje verder, was ik weer in de gelegenheid Suriname te bezoeken. De samenwerking van de Stichting Herstelling met de Surinaamse Stichting Arbeidsmobilisatie en Ontwikkeling (SAO) wordt steeds hechter. De samenwerking krijgt op steeds meer terreinen gestalte. De inhoud van de samenwerking is geen druppel op een gloeiende plaat. Integendeel de gestage druppel holt de steen uit. Net als bij voorgaande gelegenheden heb ik van het bezoek, dat duurde van 15-22 november, een weblog bijgehouden. Ook bij volgende bezoeken in 2009 en 2010 heb ik een weblog bijgehouden. Ze zijn gepubliceerd op de website van de Stichting Herstelling.


Video In de Branding, over De Ondernemende Vakopleiding

Van 29 oktober tot en met 5 november 2011 was ik weer in Suriname. Op de vernieuwde website van de Stichting Herstelling heb ik weer een weblog bijgehouden. De presentatie die ik op 1 november 2011 heb gegeven over de Ondernemende vakopleiding heeft de aandacht van de media getrokken. In het programma In de Branding heb ik de kans gekregen de betekenis daarvan uiteen te zetten.

Sinds begin 2011 ben ik ook voorzitter van de Stichting Kofi Annan School. In april 2011 heb ik in die hoedanigheid een kennismakingsbezoek aan Ghana gebracht. Het dagelijks verslag ervan is in een weblog op de website van de Kofi Annan School terug te vinden.

Wat losser van werk en nevenactiviteiten is de column die ik samen onderhoud met Vincent Vrooland: Weerspiegel | legeipsreeW. In de frequentiue van de bijdragen geen regelmaat te herkennen. De charme en de scherpte ervan is er overigens niet minder om.