U bent hier
De kleine wereld van
Welkom
http://www.jeroensprenger.nl/welkom-01.html

© 2012 De kleine wereld van

Welkom

Columns op Communicatiekragt,nl

De beheerders van de website Communicatiekragt.nl hebben me uitgenodigd om daar af en toe een column over communicatie te schrijven vanuit de praktijk van de overheidscommunicatie. Van harte heb ik die uitnodiging aangenomen.
Mijn observaties, inzichten en praktijkervaringen kunt u daar met enige regelmaat aan treffen. Maar uiteraard bied ik ze ook aan op mijn eigen website. Dan blijven ze in samenhang met mijn eerdere publicaties over dit onderwerp.

Achter Communicatiekragt gaan drie bevlogen communicatiedeskundigen schuil: Fia Sanders, Loes Hekkens en Bert Pol. Zij hebben in 2012 een boek samengesteld onder de titel Communicatiekragt. "Communicatiekragt? Dat schrijf je toch met ‘ch’? In de titel van hun boek en site maken de schrijvers gebruik van het psychologisch mechanisme disrupt then reframe. Deze ‘schrijffout’ haalt mensen uit hun routine of automatisme en zet hen daarna op het gewenste spoor, namelijk het lezen van het boek of het bezoeken van de site. Communicatiekragt(.nl) gaat over toepassing van wetenschap in beleidscommunicatie."

Het is een benadering waar ik me wel bij thuis voel.

Lees de eerste columns

Cornelis Wilhelm Hogenhout
125 jaar geleden geboren

Cornelis Wilhelm Hogenhout is op 11 december 1888 te Nieuwer-Amstel geboren als zoon van de bestekzoeker Dirk Paulus Franciscus Hogenhout (1856-1928) en Anna Maria Arends (1851-1919). Op 25 april 1918 trouwt hij met Alida Helena Catharina Sallé met wie hij 6 kinderen krijgt. Uit die 6 kinderen komen 21 kleinkinderen voort, van wie ik er één ben.
Cor Hogenhout werkt aanvankelijk als timmerman in de bouw. Op latere leeftijd wordt hij zelfstandig aannemer. Hij overlijdt in het verzorgingstehuis Sint Jacob te Amsterdam op 9 juli 1976, 87 jaar oud.

Lees verder...

Facebook