Correspondentie
Milwaukee
http://www.jeroensprenger.nl/correspondent/milwaukee.html

© 2010 Correspondentie
Home  | Contact  | Colofon
Schroeder Hotel


Mooie kousen te koop

Milwaukee, 4 Augustus ‘52

Vanavond ben ik uit Madison (Wisconsin) teruggekeerd in Milwaukee. Daar blijven we tot Dinsdagavond. Er lag een brief van jou op me te wachten. Omdat je schreef, dat je steeds zo uitziet naar post, heb ik vanavond nog maar een brief geschreven, ofschoon ik er Zaterdag een heb gepost.

Je zult wellicht het laatste nummer van “Ruim Zicht” al onder ogen hebben gekregen. Daar zal waarschijnlijk een artikel over onze reis van Louis Beumer in staan. Voordat wij het krijgen, zullen er nog wel twee weken verlopen. Vanavond hebben wij namelijk pas het nummer van 15 Juli ontvangen. Ze hebben het met een postzegel van 4 cent verstuurd in plaats dat ze het nu eens met de luchtpost hebben verzonden. In het nummer van 15 Aug zal waarschijnlijk mijn artikel komen. Ik heb het gisteren – Zondag – geschreven.

Er zijn hier mooie kousen te koop. Ik wil een paar voor je meenemen, maar nu weet ik je maat niet. Dat wil zeggen het nummer. Geef me dus in je eerstvolgende brief het nummer op.

Ik heb vanavond mijn verdere reisprogramma gekregen. Het luidt als volgt: Woensdag 6 Augustus Sir Francis Drake Hotel, Minneapolis (Minnesota), Donderdag per vliegtuig naar Denver (Colorado). Daar zijn we tot en met Zondag in het Oxford hotel. Maandag (11 augustus) weer verder per vliegtuig, en wel naar Kansas City (Missouri). We zijn daar in het Mühlebach hotel. Dinsdag (12 Aug) Reich Hotel, Gadsan (Alabama), waar we tot en met Woensdag (13 Aug) blijven. Het verdere programma schrijf ik nog wel.


Ruim Zicht

Ruim Zicht is sinds 1952 het kaderblad van de Katholieke Arbeiders Beweging (KAB). Het blijft bestaan tot 1976 als het Nederlands Katholiek Vakverbond (NKV, sinds 1963 de voortzetting van de KAB) met het Nederlands Verbond van Vakverenigingen (NVV) de Federatie Nederlandse Vakbeweging (FNV) vormt. Willem Sprenger is van 1952 tot 1963 medewerker van Ruim Zicht. Bij de reorganisatie van de KAB naar NKV komt Ruim Zicht onder leiding van Hennie ten Brink, die eerder de Utrechtse correspondent van het Algemeen Nederlands Persbureau (ANP).